witmirHurtownia Książki Technicznej WITMIR

Szukaj

 


Wydawnictwa

Komin systemowy

Presto-kominy tworzy tanie systemy kominowe. Zobacz ceny kominów z pomocą kalkulatora. Wykorzystaj do tego kalkulator, aby poznać cenę komina systemowego.

Chemia żywności, Główne składniki żywności T. 1/2

Chemia żywności, Główne składniki żywności T. 1/2
Cena tradycyjna: 166.95 zł
Cena promocyjna: 150.26 zł
Oszczędzasz: 16.69 zł /-10%/
niedostępna
autor:Praca zbiorowa
wydawnictwo:Wydawnictwa Naukowo-Techniczne PWN-WNT
isbn:978-83-7926-241-0
stron:399
W tomie 1 omówiono:
Chemia żywności jest specjalnością naukową w zakresie chemii. Obejmuje
wiedzę o występowaniu i właściwościach składników, dodatków i zanieczyszczeń żywności, biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących
w surowcach i produktach w czasie ich przechowywania i przetwarzania,
wpływie poszczególnych składników i ich reakcji na jakość surowców i wyrobów oraz o metodach oznaczania składu i badania jakości żywności.
Szybki rozwój tej dziedziny stał się bezpośrednim impulsem do przygotowania zupełnie nowego podręcznika Chemia żywności, który jest podzielony na
dwa tomy:
1. Główne składniki żywności
2. Biologiczne właściwości składników żywności
W tomie 1 omówiono:
■ zakres i rolę chemii żywności;
■ budowę i podstawowy skład surowców oraz produktów żywnościowych;
■ funkcję wody, składników mineralnych, sacharydów, tłuszczów,
białka, niebiałkowych związków azotowych i witamin
w produktach żywnościowych;
■ naturalne barwniki surowców;
■ substancje wpływające na smak i zapach żywności.
Podręcznik jest przeznaczony dla studentów i pracowników naukowych
uniwersytetów przyrodniczych i medycznych oraz politechnik, na zajęcia
związane z chemią, technologią i biotechnologią żywności, a także bromatologią i żywieniem człowieka. Książka będzie też przydatna technologom, towaroznawcom oraz producentom żywności pracującym w zakładach wytwarzających i przetwarzających żywność, a także kontrolerom sprawdzającym jakość produktów żywnościowych.
Chemia żywności tom 2
Chemia żywności jest specjalnością naukową w zakresie chemii. Obejmuje
wiedzę o występowaniu i właściwościach składników, dodatków i zanieczyszczeń żywności, biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących
w surowcach i produktach w czasie ich przechowywania i przetwarzania,
wpływie poszczególnych składników i ich reakcji na jakość surowców i wyrobów oraz o metodach oznaczania składu i badania jakości żywności.
Szybki rozwój tej dziedziny stał się bezpośrednim impulsem do przygotowania zupełnie nowego podręcznika Chemia żywności, który jest podzielony na dwa tomy:
1. Główne składniki żywności
2. Biologiczne właściwości składników żywności
W tomie 2 omówiono:
■ składniki wpływające na reologiczne cechy żywności;
■ rolę rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy;
■ nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
■ alergeny, toksyny, mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;
■ właściwości, funkcje i zasady stosowania dodatków do żywności;
■ chemiczne właściwości i działanie suplementów diety;
■ techniki i zasady przeprowadzania analizy żywności.
Podręcznik jest przeznaczony dla studentów i pracowników naukowych uniwersytetów przyrodniczych i medycznych oraz politechnik, na zajęcia związane z chemią, technologią i biotechnologią żywności, a także bromatologią i żywieniem człowieka. Książka będzie też przydatna technologom, towaroznawcom oraz producentom żywności pracującym w zakładach wytwarzających i przetwarzających żywność, a także kontrolerom sprawdzającym jakość produktów żywnościowych.
* egzemplarze powystawowe, mogą nosić ślady używania







Koszyk

jest pusty

Kategorie

Newsletter

Jeżeli chcesz otrzymywać od nas informacje o nowościach, podaj swój adres e-mail.


Podaj swój e-mail:
W każdej chwili można się wypisać z listy newslettera. Nikomu nie udostępniamy adresów e-mail z naszej bazy.

Księgarnia  |   Koszyk  |   Regulamin  |   Polityka prywatności  |   Kontakt
Copyright © 2019 Hurtownia Książki Technicznej WITMIR
Powiadomienie o plikach cookies
[x] Nie pokazuj więcej
Uprzejmie informujemy, iż niniejsza witryna korzysta z plików cookies. Pozostając na niej wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies. Dowiedz się więcej, czytając Politykę prywatności.